Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Hurghada > Egyiptom

2022. december 21. - mandy004

hurghada.jpgMintegy 60 kilométeres Vörös-tengeri partszakasz jelenti Hurghada régióját. A repülési idő Budapestről kb. 3 óra 45 perc, légvonalban 2600 kilométer. Hurghadában Budapesthez képest az időeltolódás plusz 2 óra.

Fő vonzerők: esőmentes, napsugaras klíma, szuper búvárkodási/sznorkelezési lehetőségek, resort jellegű, viszonylag színvonalas hotelek, muzulmán országok viszonylatában nyugatias szolgáltatási választék, engedékeny légkör. A tengerpart és a -fenék többnyire kavicsos, de ennek köszönhető az áttetsző víz és a búvárkodáshoz jó látási viszonyok. Azért vannak (telepített) homokos tengerpartok is. A kavicsos strandoknál szükség van fürdőszandálra.

Hurghada lényegében három övezetből áll: az óváros, avagy belváros (Dahar), az új városrész (Sakalla) és a szállodák régiója, a Village Road vagy a Safaga Road mentén vagy közelében. Repülőtéri transzfer időtartama 15 perc és 45 perc között bármennyi, függően a hotel elhelyezkedésétől (ezt pontosítani lehet egy utazási tanácsadóval, pl. a Vistában). Bár fárasztó utazást jelent, de príma program Hurghadából ellátogatni Luxor-ba (285 km, kb 4 óra/irány). Helyben a pénzváltással nem kell nagyon bajlódni, mert eurót szinte mindenhol elfogadnak.hurghada1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr2613832720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása