Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Phuket > Thaiföld

2023. január 28. - mandy004

phuket.jpgPhuket Thaiföld legnagyobb szigete, Bangkoktól délre 890 km. autótávolságra található. 540 négyzetkilométeres a területe, a legnagyobb szélessége 50 km., a legszűkebb 22 km. A szigeten kb. 200 ezren laknak állandó jelleggel. A sziget központi városa Phuket Town, ami 70 ezres lakosságú. A legjobb adottságú (szép, kiterjedt stb) partszakaszokra épült a legtöbb hotel, és a hozzájuk csatlakozó szolgáltatások.

A legtöbb hotel a Patong várostól a Kata Noi déli részéig húzódó partszakaszon található. Aki mozgalmas helyen akar nyaralni, az itteni szállodát keressen. A legnyüzsgősebb, szolgáltatásokban legjobban ellátott strandok Patong, Karon és Kata strandjain vannak. A sziget keleti partvidéke sziklás, nagyon szép, de a tengeri fürdőzés különböző mértékben és jelleggel komplikált.

A nyugalmasabb, természetesebb, tömegturizmustól (és oroszoktól) mentesebb, erkölcsösebb (kurváktól mentes) környezetet igénylők mellőzzék Patongot, Karont és Kata-t, és nyaraljanak inkább a sziget más részein. Ezeknek a környékeknek azonban az a hátránya, hogy a kereskedelmi ellátottság gyérebb és a strandok megközelítése gyalog körülményesebb.phuket1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr2113840698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása