Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Kassiopi > Korfu

2023. április 20. - mandy004

kassiopi.jpgKassiopi a sziget északkeleti partján fekszik, Korfuvárostól 36 km-re. A város már a római korban is fontos településnek számított. Híres színháza volt, melynek olyan híres vendégei is voltak, mint maga Néró császár! Nevét állítólag Zeusz Kassziosznak szentelt híres templomáról kapta.

 Kassiopiban járva érdemes meglátogatnunk a kikötő fölé magasodó vár romjait is. Az Anjou korban épült erődítmény korának egyik legerősebb vára volt a szigeten.

Kassiopi a sziget egyik legszebb faluja. Egykor Tiberius császár épített nyaralót itt, de Cicero, Marcus Antonius, később Casanova is megfordult a városban, és ha hinni lehet a történetíróknak… itt is megdobogtatta a hölgyek szívét. Kassiopi híres színházában Maga a véres császár, Néró adta elő saját szerzeményeit. A helyi templomnak csodatévő ikonja van, melyről az egyházi krónikák számos történetet jegyeztek fel.kassiopi1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr4013964396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása