Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Saona-sziget > Dominikai Köztársaság

2023. május 20. - mandy004

saona_sziget.jpgHa beírjuk a keresőbe a Dominikai Köztársaságot, jó eséllyel az első találatok a Saona-szigetről fognak szólni. Gyönyörű hosszan elnyúló fehérhomokos tengerpartjáról és megszámlálhatatlanul sok pálmafájáról híres. A Parque Nacional del Este nemzeti park része, az ország legnagyobb szigete. 300 fős népessége eltörpül a 110 négyzetkilométeres terület mellett.  

Talaja sziklás, északnyugaton számos barlangja van, de nincsenek kiemelkedő magaslatai. Partjai néhol szintén sziklásak, máshol világos színű homokkal borítottak, lassan mélyülők. Mindössze két kis település található rajta: a déli parton Mano Juan és északnyugaton Catuano, amelyeknek összesen csak néhány száz, más forrás szerint körülbelül 1200 lakója van. Ők halászattal és turisztikai szolgáltatásokkal foglalkoznak, illetve Catuanónál egy haditengerészeti támaszpont is található. A lakók egy része növényi anyagokból összetákolt kunyhókban lakik, mivel azon a helyen a terület védett volta miatt más jellegű építkezés tilos. A turisták hajóval érkezhetnek a szigetre: az út Bayahibéből mintegy 2–3 óra.isla_saona1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr1714030054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása