Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Hanía > Kréta

2023. június 10. - mandy004

elafonissi_beach1.jpgKréta egyik legismertebb fürdőzőhelye a sziget dél-nyugati csücskében található Elafonissi, amely Hanía közigazgatási területéhez tartozik. A kirándulások során nemcsak a partszakasz, hanem a névadó közeli sziget növényvilágának változatosságát is felfedezhetjük, ahova a sekély vízben is könnyen átgázolhatunk. Szurdokvölgyön, eldugott kis falvacskákon keresztül vezet utunk, átszelve a szigetet jutunk el Elafonissira. Különleges partvidéke a Natura 2000 természetvédelmi terület, amelynek koralltörmelékektől rózsaszínű homokos partja, kristálytiszta, sekély tengervize, fürdőzésre és búvárkodásra is alkalmas. 

A strand egy részén napernyőket és napágyakat is lehet bérelni. Sokáig nem sokan keresték fel ezt a különleges kis szigetet, melynek nevének  jelentése a "a szarvas szigete", mára már nagyon népszerű lett a turisták körében és nyaranta, főleg főszezonban zsúfolttá is válhat. Szállás nincs a szigeten, viszont kempingezni lehet.elafonissi_beach.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr714030150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása