Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Shoal Bay > Antigua és Barbuda

2024. május 30. - mandy004

shoal_bay.jpgAntigua és Barbuda parányi, független szigetország az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál. A sziget lakói nagyrészt bennszülött indiánok, afrikai rabszolgák és az európai bevándorlók leszármazottai vegyesen. Az államot három sziget alkotja. Antigua északi része erősen tagolt mészkőtábla, déli része egy lepusztult vulkán maradványa. Barbuda - Antiguától északra - sík felszínét korallmészkő alkotja. Redonda a legkisebb a három sziget közül, és lakatlan.

A legjobb hónapok a január, február, március, április, november és december. A trópusi övben fekvő országban a hőmérséklet nagyjából egész évben állandó. Júliustól októberig hurrikánok és trópusi viharok pusztítanak, néha aszályos időszak is előfordul.shoal_bay2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr6214819170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása