Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Pomorie > Bulgária

2024. április 20. - mandy004

pomorie1.jpeg

  • Burgasztól északra fekszik, attól kb. húsz kilométer távolságban. Pomorie a Naposparttól és Neszabartól délre van, kb. 18 kilométer távolságban.
  • A város egy sziklás, keskeny félszigeten helyezkedik el, van egy óvárosa és egy újvárosa; az óvárost jobban átjárják a szelek és így ott a nyári hőség jobban elviselhető; a félsziget egyik oldalán van a kikötő, inkább kisebb hajókkal, csónakokkal, a félsziget másik oldalán vannak a strandok, távolabbi részein a homokföveny sötét, csaknem fekete.
  • Sokak véleménye szerint Pomorie strandjai általában nem olyan jók, mint a bolgár tengerpart felkapott részein. Az általánosítást árnyalni kell azzal, hogy valóban van sok vacak, szemetes strand, de lehet találni jókat, szépeket is, csak erőfeszítéseket kell tenni.
  • Olcsóbb, mint a bolgár tengerpart jelentősebb, ismertebb üdülő települései, az itt nyaralók között kevés a nyugat-európai, a többség: bolgár, orosz, ukrán, román, balti államokból, egyéb kelet-európai (sok orosz vett apartmant Pomorie-ben, amit a Krím-félszigethez hasonlónak éreznek).
  • Pomorie kisvárosi méretű, úgy 17 ezres a lakossága, a központban a házak többnyire 3-4 emeletesek.
  • Van egy tava (Pomorie-tó), amelyből gyógyhatású iszapot nyernek ki. A városnak van egy szanatóriuma, ahol az iszappal kapcsolatos kezelésekkel mozgásszervi betegségeket, bőrbetegségeket gyógyítanak.
  • Olyanoknak való Pomorie, akik helyben csak strandolni akarnak, a hotelben lustálkodni és nem várnak el sok látnivalót, bulizósoknak nem való hely.pomorie.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr9114615654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása