Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Nusa Dua > Bali

2024. március 28. - mandy004

nusa_dua.jpgNusa Dua (ejtsd: nuszá duá) annyit jelent két sziget.  Ez a hatalmas nyaraló régió Bali déli részén a Bukit Badung nevű félszigeten és egy kisebb félszigeten található. A hátizsákos Kutával ellentétben Nusa Dua inkább a középosztálybeli, konszolidált, decens hotelszállást igénylő nyaralók mentsvára. Nusa Dua-t nem a legspórolósabb utazóknak találták ki. Luxushotelek sorakoznak egymás mellett. Nusa Dua nem egy természetes település, hanem egy városnyi üdülő zóna. Elnézést a kifejezésért, de Nusa Dua valójában egy zárt nyaraló gettó, ahol nem járkálhatnak helyi emberek, ha nem dolgoznak valahol hotelben, vagy egyéb helyi szolgáltatásokban. Nusa Dua-ban nincs más, mint hotel, étterem, bár és a strand, na és butikok, ajándékboltok és a Bali Collection bevásárlóközpont.

A szállodákat többnyire a Balira jellemző hagyományos építészeti stílusokban építették. Alapszabály volt és az ma is, hogy egyetlen hotel sem lehet magasabb, mint a legmagasabb helyi pálmafa. A hotelek többsége egy központi főépületből és több kisebb bungalóépületből áll. Nusa Duára jellemzően azok a nyaralók jönnek, akik nem annyira bulizni akarnak, hanem inkább konszolidáltabb, nyugisabb pihenésre vágynak. Itt jókat lehet sétálni a hoteleken kívül is, mert nincs olyan sok zaj, főleg motorkerékpáros zaj, mint a sziget más részein. Nusa Dua helyben nem igazán hitelesen Bali, de hát a nyaralóknak módja van kirándulások révén felfedezni az igazi Balit, és aztán visszahúzódni a kényelmesebb mesterséges, védett övezetben, ami Nusa Dua. Amúgy Nusa Dua térségében a tengervíz viszonylag tiszta. Bizonyosan tisztább, mint Kuta partjainál. Az új autópályának köszönhetően most már Nusa Duából is gyorsabban el lehet jutni a sziget távolabbi turista nevezetességeihez.

Nusa Duán van egy kifejezetten modern kórház.

Sok a szúnyog. Vinni kell szereket a megelőzéshez és az utókezeléshez.nusa_dua1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr914362435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása